DSC_0536.jpeg

Gekenmerkt door het organisch karakter en verfijnde afwerking.

studio

Fréderique Vanvlasselaer wil met haar porseleinstudio een onderscheid maken tussen handmatige productie en massaproductie en de aandacht en waardering opnieuw richten op verfijnd vakmanschap in ruil voor een uniek, persoonlijk en kwalitatief product.

KLEINSCHALIGHEID, AUTHENTICITEIT EN VAKMANSCHAP

De creaties van Fréderique Vanvlasselaer zijn een eerbetoon aan het alledaagse. Haar werk kenmerkt zich door het organische karakter en de verfijnde afwerking. 

Fréderique streeft kwaliteit en perfectie na en de liefde voor materiaal en techniek is bijzonder groot. 

 

Vorm en vervorming, licht en transparantie zijn centrale thema's in het werk van Fréderique Vanvlasselaer. De subtiele vormen en minimaal kleurgebruik zorgen voor een unieke en intense beleving van onze dagelijkse rituelen.

sushi bord

​​Alle studiowerk kent een gelimiteerde oplage en wordt handgemaakt in eigen studio (België).

SLOW DESIGN

Duurzaamheid is verbonden aan design, met haar Slow Design hoopt Fréderique Vanvlasselaer mensen aan te zetten om bewuster om te gaan met overconsumptie en zo te vermijden dat onnodig plaats wordt ingenomen door waardeloze objecten, maar eerder ruimte wordt gecreëerd voor zinvolle producten.  

​De STOCK SHOP van Fréderique Vanvlasselaer is voortdurend in beweging omdat het ambachtelijke productieproces zich nu eenmaal leent tot maatwerk en vernieuwing. 

'Hier gaan functionaliteit, design en puur vakmanschap hand in hand.'