top of page

SCHADUWEN HERINNEREN ONS ERAAN DAT ER MEER TE ZIEN IS DAN JE DENKT

studio

Met haar porseleinstudio wil Fréderique Vanvlasselaer een onderscheid maken tussen handmatige productie en massaproductie en de aandacht en waardering opnieuw richten op verfijnd vakmanschap in ruil voor een uniek, persoonlijk en kwalitatief product.

KLEINSCHALIGHEID, AUTHENTICITEIT EN VAKMANSCHAP

De creaties van Fréderique Vanvlasselaer zijn een eerbetoon aan het alledaagse. Haar werk kenmerkt zich door het organische karakter en de verfijnde afwerking.

Het accent ligt op de textuur en de lichtdoorlatend-heid van het werk. Objecten met een heldere en pure vormgeving.  

 

Fréderique richt zich voornamelijk op maatwerk en gelimiteerde edities, handgemaakt in eigen studio (België). Iedere creatie is uniek en toont natuurlijke verschillen in formaat, kleur en design.

5E464E21-9474-4299-BCDF-ED528CEC7643.jpeg
66888688-6006-4A8E-8F10-AF83F678E1F9_1_201_a.heic
SLOW DESIGN

Duurzaamheid is verbonden aan design, met haar Slow Design hoopt Fréderique Vanvlasselaer mensen aan te zetten om bewuster om te gaan met overconsumptie en zo te vermijden dat onnodig plaats wordt ingenomen door waardeloze objecten, maar eerder ruimte wordt gecreëerd voor zinvolle producten.  

Fréderique streeft kwaliteit en perfectie na.  De subtiele vormen en minimaal kleurgebruik zorgen voor een unieke en intense beleving van onze dagelijkse rituelen.

'Hier gaan functionaliteit, design en puur vakmanschap hand in hand.'

Claire collection, 2022, matte glaze, gloss glaze on porcelain, 8 x 7.5 cm

JVS-STUDIO-FREDERIQUE-9.jpg

​De porseleinstudio van Fréderique Vanvlasselaer is voortdurend in beweging en biedt een tijdelijk en wisselend aanbod want het ambachtelijke productieproces leent zich nou eenmaal tot maatwerk en vernieuwing.

bottom of page