3DD792AC-B715-4CE8-A498-CB0F67DA1682_1_201_a.jpeg

Gecreëerd in een wereld vol tegenstellingen, die tegen elkaar worden uitgedaagd totdat ze perfect in evenwicht zijn.

over

Fréderique Vanvlasselaer heeft een bijzondere fascinatie voor porselein. Ze houdt van het zuivere aardse product en zijn oneindige eerlijkheid. 

De werken van Fréderique zijn pure vormen waarin de kracht verscholen zit in de eenvoud. ​

FRÉDERIQUE VANVLASSELAER

Fréderique Vanvlasselaer volgde de opleiding Keramiek aan de Academie voor Beeldende Kunst in Gent. Fréderique werkt met gietporselein, een zuiver, aards product dat bakken op hoge temperaturen toelaat, waardoor er een dun, sterk en lichtdoorlatend object ontstaat.  In een tweede fase onderzoekt Fréderique hoe ze glazuren kan toepassen waardoor er verrassende texturen ontstaan op het oppervlak, die spelen met het licht.

De ogenschijnlijke tegenstellingen van licht en schaduw, vorm en vervorming dagen Fréderique uit de kunst van de imperfectie na te streven. Een levensfilosofie die sterk aanwezig is in al haar creaties.

Het uitgangspunt van dit proces bevindt zich in een wereld vol tegenstellingen die tegen elkaar worden uitgedaagd tot ze perfect in evenwicht zijnOf zoals ze zelf zegt, door de imperfectie te omarmen ontstaat de perfectie

Fréderique Vanvlasselaer werkt voornamelijk met eenzelfde kleur glazuur. Hoe men door de verschillen in toepassing het glazuur van kleur en nuance kan doen veranderen, boeit Fréderique enorm. De inspiratie voor de aangebrachte lagen haalt ze uit texturen die ontstaan door verval, zoals verflagen die afbladderen, scheuren in een muur of een rottend stuk hout.

De werken van Fréderique kenmerken zich verder door hun organische signatuur en verfijnde afwerking. Het organische karakter vertaalt zich in de zachte golvende lijnen en de aardse patronen. 

Fréderique is voltijds aan de slag in haar porseleinatelier, Studio Fréderique waar ze aan beperkte oplages werkt en maatwerk levert. Ondertussen ging Fréderique ook een samenwerking aan met het gerenommeerde designbedrijf SERAX.